Gör såhär:
1. Börja med att göra en saltlake 1 liter vatten + 25 gr salt, lägg i fisken och låt den ligga ca 20 minuter, torka sedan av den och låt den ligga tills det är dags att lägga ihop gratängen.
2. Skala potatis o beta skär betan i små bitar och börja koka i saltat vatten, skär potatisen i mindre bitar och lägg i den hos betan efter 10 minuter plocka ett par buketter blomkål och lägg i den, koka tills är mjukt.
3. Under tiden skala och hacka lök och morot skär sellerin i små bitar strimla purjolöken fräs alltihop i olivolja ca 5 minuter sedan i med spenaten när den har kokat ner tillsätt vittvin och låt det koka ihop, smaka av med salt och peppar.
4. Smält smör, rör i mjölet, späd med vittvin, grädde och mjölk till en ganska tjock sås smaka av med fiskfond och salt, vitpeppar och riven muskot.
5. När potatisen kokat klart pressa allt med en potatispress i en bunke blanda i äggula, smör och grädde och vispa upp ett gott mos smaka av med kryddorna. Vill du ha ett riktigt lent mos så pressa det genom en fin sil innan du tillsätter den finhackade dillen o persiljan lägg det sedan i en spritspåse.
6. Lägg nu ihop gratängen, börja med att lägga Sofritton i botten på en vacker form, lägg sedan på fisken ovanpå, spritsa moset runt omkring fisken (lämna lite plats så såsen får plats) häll såsen över fisken, garnera med halverade tomater och riv över ett tunt täcke med parmesanost, sedan in i ugnen 180 grader tills gratängen fått fin färg ca 20–25 minuter.
Servera med finskuren grönsallad.